Ontdek onze nieuwe AI Event Side-kick - Robin! Meer informatie

Lidl Next Level

Lidl

De Lidl Next Level dagen waren een initiatief vanuit het management om het nieuwe strategiehuis van Lidl over te brengen op filiaal managers en leidinggevenden. Met zes dagen Lidl Next verspreid door het hele land, van Weert tot Heerenveen, werden de personeelsleden op de hoogte gebracht van de nieuwe koers.

Zes dagen lang, 2 sessies per dag en met 100 mannen en vrouwen per keer werden we mee genomen in het verhaal van Lidl Next. Met een tot in de puntjes uitgedachte presentatie en interactieve opdrachten, heeft Lidl deze dagen met succes in gezet om het nieuwe strategiehuis tot leven te wekken onder de medewerkers.

Het doel van deze serie evenementen was duidelijk; er moet informatie over worden gebracht waarbij het niet alleen zenden is vanuit Lidl, maar er ook interactie en dialoog ontstaat tussen Lidl en de medewerkers.

Wanneer een organisatie met een dergelijke vraag naar ons toe komt, hebben we altijd standaard mogelijkheden klaar liggen om een evenement interactief te maken. Echter vereist elke case zijn eigen unieke toepassing van onze tools, zo ook bij Lidl Next. Waar we normaal gesproken alles live doen, werden hier de opdrachten per team gemaakt in een eigen ruimte, om vervolgens weer bij elkaar te komen en het plenair te bespreken.

De opdrachten bestonden onder andere uit verschillende vragen over wat belangrijk is voor de leidinggevenden in een team en welke waarden zij over willen brengen op het team en op de klant. De antwoorden konden bestaan uit een top 3, of een foto met je team in de Content Wall, die in de Presenterswall werd gezet om later op het grote scherm te tonen.

De presentator kon tijdens het maken van de opdrachten mee kijken met de live opgegeven antwoorden en daar notities bij maken. Tijdens het plenair bespreken kon hij terug pakken op zijn notities en de antwoorden op een speelse manier behandelen.

Lidl wilde daarnaast dat de medewerkers haar uitdaagde met pittige vragenvuren, geen vraag was daarvoor te gek of te brutaal. Deze vragen konden zij volledig anoniem in vullen met de Q&A module. Voor belangrijke presentaties zoals deze is het fijn als er ook input komt uit de medewerkers en zodat belangrijke vragen over het onderwerp behandeld worden. Met de Q&A module konden de medewerkers indivueel vragen insturen en kon de presentator door de vragen heen lopen met visuele ondersteuning op het scherm.Benieuwd hoe we de Presenterswall voor jouw evenement in kunnen zetten? Neem dan contact met ons op!