Ontdek onze nieuwe AI Event Side-kick - Robin! Meer informatie

AZ x KANSINO: Play

AZ

AZ Play is een mooi voorbeeld waarbij Fan of the Match de ruimte geeft om met sponsoren samen te werken en daardoor een mooie fan beleving neer te kunnen zetten. AZ heeft samen met Kansino ervoor gezorgd dat de Fan of the Match quiz tot stand is gekomen, waarmee honderden fans iedere thuis wedstrijd mee kunnen spelen. Maar spelen er echt iedere wedstrijd zoveel fans mee met de quiz?

Wanneer een club voor de eerste keer de Fan of the Match quiz speelt in het stadion, is er vaak een gewenningsperiode, waarbij fans moeten wennen aan het concept. Maar al na de tweede keer voel je dat het begint te leven onder de fans en het aantal logins omhoog schiet. Dit was ook het geval bij AZ, waar het in het begin zeker mee wordt gespeeld, maar het nog niet echt leeft. Echter na een aantal keer spelen, klinken de 'OE's' en de 'AA's' door het gehele stadion.

De fans raken gewend aan de quiz en rekenen erop dat deze gespeeld gaat worden; al voor dat de call-to-action door het stadion klinkt, loggen er al deelnemers in om mee te spelen.

AZ heeft er naast de quiz voor gekozen om de Heatmap creatief in te zetten, door de deelnemers te vragen in welk vak ze zitten verschijnen er avatars op het scherm met miniatuur fotootjes van alle fans en worden de vakken van het stadion zo digitaal gevuld. De fans zien hun foto terug op het scherm en doordat de puntjes real-time worden verschoven, moedigt dit aan om mee te doen en te blijven drukken. Een mooie variant op de Heatmap voor een extra stukje interactie, voordat de quiz begint.Ben je benieuwd hoe we met jouw fans deze unieke beleving kunnen creëeren? Neem dan contact met ons op!